МАЛАГА 2022
МАЛАГА 2022

ЛЕТЕН КУРС ПО ШПАНСКИ ЈАЗИК

По две години пауза, ве покануваме на ново дружење со учење во реномирано училиште во Малага.

Овојпат со многу новости и изненадувања.

Местата се ограничени, побрзајте.

Малага те чека, дојди

DELE 2022
DELE 2022

EXÁMENES DELE

INSCRIPCIONES

Las inscripciones para las convocatorias del año 2022 empiezan el 10 de noviembre

CONVOCATORIAS

20 y 21 de MAYO - cierre del plazo de inscripción: 16 de marzo

18 y 19 de NOVIEMBRE - cierre del plazo de inscripción: 5 de octubre

Bienvenidos a CASTA DIVA

СЕЗОНА 2020-2021
новиот почеток

СЕЗОНА 2020-2021

Во дваесет и втората година од нашето постоење продолживме обновени, редизајнирани и осмилени за новите предизвици. Решивме 2020 година да биде почеток на една нова ера и затоа направивме неколку промени. Првото нешто е промена на логото, редизајнирано и модернизирано. Втората промена се просториите. Нашето ново училиште ги задоволува сите критериуми на модерен центар за учење со почитување на препораките за безбедно одржување на часовите.

Ние, тимот од студиото кое секогаш се трудело да биде дом за сите наши слушатели, ќе се обидеме и во иднина да понудиме најмногу што можеме за да ги задоволиме вкусовите на сите оние што ќе се решат да бидат дел од нашата каста.

Низ годините се менувавме, еволуиравме, се надградувавме, се модернизиравме и приспособувавме на современите текови, но секогаш останавме верни на нашата првична идеја - да бидеме семејство и да негуваме различности.

Нашите слушатели не се обични клиенти, тие се дел од нашето

КАСТА ДИВА семејство

МЕРКИ ЗА ЗАШТИТА ОД COVID-19

ПРОТОКОЛ ЗА ОДРЖУВАЊЕ ЧАСОВИ ВО УСЛОВИ НА ПАНДЕМИЈА

При посетата на студиото мораме да се придржуваме кон следниве мерки за заштита од COVID-19:

Часовите ќе се одржуваат во три групи термини, секој од нив со десет минути разлика од другиот. Односно за еден вообичаен термин ќе има три различни:

16:50/17:00/17:10 за првиот термин,

18:30/18:40/18:50 за вториот и

20:10/20:20/20:30 часот за третиот термин.

На тој начин слушателите од различни групи нема да се сретнуваат во ходникот. Затоа, секој слушател ќе доаѓа точно во својот термин и нема да се задржува во ходниците.

Децата кои ќе доаѓаат со придружба, ќе бидат оставени пред вратата на студиото, а родителот нема да влегува во просториите. Ако мора да влезе за да изврши уплата, ќе го направи тоа во најкусо можно време.

На влезот, а и во сите простории ќе бидат поставени средства за дезинфекција на рацете, а ќе биде задолжително носење заштитна маска/покривка за лице за целото време на присуство во студиото.

При влегување ќе се дезинфицираат и обувките.

Вработените во студиото ќе носат заштитна маска/покривка за лице и/или заштитни визири.

Сите простории ќе бидат редовно чистени и дезинфицирани.

Масите ќе се дезинфицираат по секој одржан час, а просториите ќе се проветрат.

Сите помошни простории ќе бидат дезинфицирани, влучувајќи го и тоалетот.

И секако, ќе се внимава на безбедното растојание меѓу присутните.

Во студиото нема да се служат вода, сокови, кафе и храна.

КАКО ДА ПЛАТИТЕ
електронско плаќање

УПАТСТВО ЗА ЕЛЕКТРОНСКО ПЛАЌАЊЕ

МОЖЕТЕ ДА ПЛАТИТЕ ДИРЕКТНО КАЈ НАС ИЛИ ЕЛЕКТРОНСКИ

При електронско плаќање, во полето ЦЕЛ НА ДОЗНАКА внесете го името и презимето на лицето за кое се плаќа и ратата што се плаќа.

ПРИМАЧ

КАСТА ДИВА ДООЕЛ

Ул. Црвена вода, 37А-4, 1000 Скопjе

СМЕТКА БРОЈ

300000004768265

Комерцијална банка АД Скопје

ЕДБ

4030998349541

24

години градиме различности

ДЕЛ СМЕ ОД УРБАНОТО ЖИВЕЕЊЕ ВО ГРАДОТ И ПОСТОЈАНО СЕ БОРИМЕ ЗА УРИВАЊЕ СТЕРЕОТИПИ И СПРЕЧУВАЊЕ ДИСКРИМИНАЦИЈА

НИЕ ГРАДИМЕ МОСТОВИ И ГИ ПОВРЗУВАМЕ ТВОИТЕ ЖЕЛБИ И СОНИШТА СО СВЕТОТ НА ЈАЗИЦИТЕ - ОТКРИЈ НОВИ ХОРИЗОНТИ